www.127.fi
etusivu

127-seurat
 
127-seurat pyörittävät seuratoimintaa ja parantavat sitä kautta maailmaa. Hokiseura-127 eli HS127 pyörittää hokimeininkejä, Jalkapalloseura-127 eli JS127 pyörittää jalkapallomeininkejä ja Korisseura-127 eli KS127 pyörittää korismeininkejä. 127-seurat toimivat harraste- ja kilparyhmissä junioreissa, naisissa ja miehissä. 127-seuroilla on omaleimainen ja määrätietoinen toimintakulttuuri, johon kuuluvat esimerkiksi ympärivuotiset avoimet pihapelit. 127-seurat ovat tunnettuja myöskin äänekkäistä, näyttävistä ja omistautuneista kannattajajoukoistaan.

Toiminta sai alkunsa pihapeleistä 12.7.1989. Vihreä väri ja 127 tulivat tunnussymboleiksi pihapeliyhteisölle. Vähitellen toiminta on kasvanut järjestelmällisemmäksi seuratoiminnaksi siten, että vanhaa pihapelihenkeä ei olla hylätty. Esim sitä henkeä 127 ja vihreä väri symbolisoivat ja se henki kulkee 127-seuroissa ikuisesti. 127-seurat ovat sitoutumattomia oman alan ulkopuolisissa asioissa, jotta ne voisivat toteuttaa maksimaalisen tehokkaasti oman alan asioita. Toimintaa kasvatetaan koko ajan pitkäjänteisesti ja maltilla unohtamatta ydintoimintaa, ihmisiä ja ympäristöä kunnioittavaa ilmapiiriä.

127-seurat haluavat vaalia ja kehittää alojensa kulttuuria, josta kertovat esimerkiksi halu nostaa ympärivuotinen pihapelikulttuuri kukoistukseen, halu antaa mahdollisuus pelata kaikinpuolin kustannustehokkaasti (myös heille, joilla ei ole paksua lompakkoa) sekä halu tuoda älykkyyden, taktisuuden ja taitopelin tuulia pelilliselle puolelle. 127-seurojen tavoitteena on olla pelilliseltä identiteetiltään älykästä ja luovaa taitopeliä sekä kentällisen synergistä rakennetta korostavia. Yleiseen ilmapiiriin 127-seurat haluavat tuoda tervehenkisen yhteisöllisyyden kautta iloisuutta ja positiivisuuden kulttuuria. Toiminnalla myös ehkäistään ja vähennetään yhteiskunnallisia ongelmia sekä näytetään esimerkkiä hyväntekeväisyydestä ja hyvästä arvomaailmasta.

127-seurojen 5 päätavoitetta kiteytettynä: 1.Vaalia ja kehittää pitkäjänteisesti ja kokonaisvaltaisesti toimintaa sekä seurakulttuuria.(Esim pelaajien kehittäminen.) 2.Vaalia ja kehittää alojemme kulttuuria.(Esim pihapelikulttuurin vaaliminen ja kehittäminen.) 3.Luoda tervehenkisen yhteisöllisyyden kautta iloista värinää ja positiivisuuden kulttuuria arjen harmauteen. 4.Antaa luonnollinen, helposti lähestyttävä ja uskottava vaihtoehto päihteille ja pahanteolle sekä ehkäistä syrjäytymisongelmia. (Esim kunnollisen harrastusmahdollisuuden antaminen niillekin, joilla ei ole paksua lompakkoa.) 5.Näyttää yleisesti hyvää esimerkkiä hyvistä arvoista ja hyväntekeväisyydestä. Nämä kaikki ovat maksimaalisen tärkeitä eli yhtä tärkeitä tavoitteita.
etusivu